reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Investorene var optimistiske på Wall Street tirsdag. Arkivfoto: Mary Altaffer / AP / NTB

Analytikere mener investorene frykter et uklart valgresultat

Alle de tre toneangivende indeksene på New York-børsene endte med oppgang tirsdag. Men frykten for et valgresultat som lar vente på seg i dagevis er til stede.

Av NTB | 03.11.2020 23:08:17

Økonomi og næringsliv: – Markedene er ikke røde eller blå, og i dag er de bestemt grønne, sier Rod von Lipsey, som er direktør ved UBS Private Wealth Management.

Den industritunge Dow Jones-indeksen endte opp 2,1 prosent, den bredere S&P 500 gikk opp 1,8 prosent, og den teknologitunge Nasdaq-indeksen økte 1,8 prosent.

Oppgangen skjer etter at Wall Street forrige uke hadde sin verste uke og måned siden koronautbruddet i mars. Nedgangen skyldes i hovedsak økning i koronatilfeller, nedstenging i Europa, at Kongressen ikke har fått gjennom en ny koronakrisepakke og frykt for uro i etterkant av valget.

Det investorene frykter er muligheten for et valg der det kan gå flere dager og oppstå usikkerhet mens man venter på et klart resultat. Om det skjer, ventes det at aksjekursene vil rase.

Det er imidlertid håp om en noe større krisepakke for den amerikanske økonomien hvis Joe Biden vinner, særlig hvis Demokratene også vinner senatet. Om president Donald Trump blir gjenvalgt, venter investorene at politikken med skattekutt og mindre regulering vil fortsette.

(©NTB)

Flere nyheter: