Menu
Generalsekretær Jon Peder Egenæs i Amnesty International sier at organisasjonen hører fra folk overalt som vil vise sin støtte til det skeive miljøet etter skytingen i Oslo natt til lørdag. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Amnesty: Flere vil ha regnbuearmbånd etter skytingen i Oslo

I løpet av dagene etter skytingen i Oslo natt til lørdag har det kommet over 10.000 bestillinger av Amnestys regnbuearmbånd, opplyser organisasjonen.

Av NTB | 29.06.2022 20:01:17

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi ser at mennesker over hele landet ønsker å vise sin solidaritet ved å bære et regnbuearmbånd. Angrepet sist lørdag har gjort dette enda viktigere, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty International i Norge.

Natt til lørdag åpnet en person ild mot to utesteder og et gatekjøkken i Oslo sentrum. To personer ble drept og over 20 ble skadd. Det ene utestedet, London Pub, er et populært samlingssted for homofile, og politiet etterforsker angrepet som et mulig islamistisk terrorangrep.

– Vi ser at mange som tar kontakt via våre kanaler sitter igjen med sterke følelser, og de ønsker å bidra til forandring, sier Egenæs.

(©NTB)

Flere nyheter: