Menu
Amerikanske myndigheter har konkludert med at basketballstjernen Brittney Griner er urettmessig anholdt i Russland og vil jobbe aktivt for å få henne satt fri. Foto: Ross D. Franklin, AP / NTB

Amerikanske myndigheter mener WNBA-stjernen Griner er urettmessig anholdt

To og en halv måned etter at basketballstjernen Brittney Griner ble pågrepet i Russland har USAs myndigheter konkludert med at hun er urettmessig anholdt.

Av NTB | 03.05.2022 17:30:52

Politikk: Det betyr at amerikanske myndigheter vil jobbe aktivt for å få henne satt fri.

Griner har to OL-gull samt en WNBA-tittel med Phoenix Mercury. De siste sju årene har hun spilt i Russland mens det er vinterpause i den amerikanske proffligaen. Hun ble 17. februar pågrepet på flyplassen i Moskva etter at tollvesenet fant cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen hennes.

Amerikanske myndigheter avsto lenge fra å kalle pågripelsen urettmessig og sa at de konsentrerte seg om å sørge for at hun fikk tilgang til konsulære tjenester.

– Utenriksdepartementet har nå konkludert med at Russland urettmessig har anholdt den amerikanske borgeren Brittney Griner, sa en talsperson for departementet tirsdag.

Saken hennes er overført til kontoret med ansvar for å jobbe for frigivelse av gisler og amerikanere som etter myndighetenes oppfatning er urettmessig fengslet.

– Brittney har nå vært fengslet i 75 dager, og vi forventer at Det hvite hus gjør det som skal til for å få henne hjem, sier Phoenix Mercury-spillerens agent Lindsay Kagawa Colas.

Griner vil bli hedret i alle arenaer når WNBA-sesongen innledes fredag.

(©NTB)