Menu
Gulljubel for USA etter fristilutøvernes blandede lagkonkurranse i hopp. Christopher Lillis (til v.) sto for hoppet som gjorde utslaget, og han feiret sammen med kjæresteparet Justin Schoenefeld og Ashley Caldwell. Foto: Gregory Bull, AP / NTB

Amerikansk trio hoppet best – kjærestepar vant gull sammen

Den amerikanske trioen Ashley Caldwell, Christopher Lillis og Justin Schoenefeld vant fristilutøvernes blandede lagkonkurranse i hopp.

Av NTB | 10.02.2022 15:06:53

Sport: Caldwell og Schoenefeld er kjærester. Hun deltar i sitt fjerde OL, men hadde aldri før fått bedre enn 10.-plass.

Kina var best i den første finaleomgangen, men den handlet bare om å eliminere to av de seks deltakerlagene. Poengene ble nullstilt foran den andre finaleomgangen, og der var USA best.

Kineserne ledet etter at deres kvinnelige deltaker Xu Mengtao hoppet til 106,03 poeng mot Caldwells 88,86, men Lillis slo tilbake med dagens høyeste poengsum på 135,00 for et vel gjennomført hopp med «back double full-full-double full».

Lillis fikk bare 101,81 poeng i den første finaleomgangen og tapte da klart til kinesiske Jia Zongyang, men han knuste ham da det gjaldt. Jia falt forover i landingen, fikk bare 96,02 poeng, og Kina var på etterskudd.

Qi Guangpu satte amerikanerne under press med 122,17 i siste omgang, men Schoenefeld svarte med 114,48, og USA vant med 12,12 poeng.

Canada tok bronsen.

(©NTB)