Menu
Cori «Coco» Gauff sendte tanker til hjemlandet etter å ha tatt seg til sin første Grand Slam-finale på seniornivå. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Amerikansk tennishåp med fredsbønn etter å ha nådd sin første Grand Slam-finale

18-åringen Cori «Coco» Gauff er klar for finale i Roland-Garros. Etter semifinaleseieren over Martina Trevisan vakte hun oppsikt med en sterk melding.

Av NTB | 02.06.2022 19:16:17

Sport: Gauff brukte anledningen til å skrive «fred, stopp våpenvolden» på et TV-kamera idet hun gikk av banen på tennisanlegget i Paris.

Hjemlandet USA ble nylig rammet av nok en tragisk skoleskyting der 19 barn og to voksne ble drept på barneskolen Robb Elementary School i Texas. Og natt til torsdag ble fire personer drept i en skyteepisode på et sykehus i Oklahoma.

Krigen i Ukraina har også gitt en vanskelig opptakt for mange til vårens tennisklassikere.

– Ja, det er en Grand Slam-finale, men det er så mye som skjer i verden, særlig i USA. Jeg synes ikke man skal stresse rundt en tenniskamp, sa Gauff etter 6-3-, 6-1-seieren over italieneren Trevisan.

I finalen venter storfavoritt og tennisens store formspiller, polakken Iga Swiatek. Hun tok sin 34. strake seier da hun knuste russiske Darja Kasatkina 6-2, 6-1 i semifinalen tidligere torsdag.

Med det nådde Swiatek sin andre finale i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen. 21-åringen gikk til topps i 2020-utgaven.

Gauff har tidligere gått til topps i juniorutgaven av Roland-Garros.

Vinner Swiatek finalen, vil hun tangere Venus Williams’ rekord for antall seirer på rad på kvinnesiden.

Swiatek ble verdensener tidligere i år da australske Ashleigh Barty la opp som profesjonell.

Det amerikanske tennishåpet har fått sitt store gjennombrudd på rødgrusen i Paris. Hun har i mange år vært en lovende spiller, og hun har vunnet to titler på WTA-touren, men i Grand Slam-sammenheng er det første gang hun tar seg lenger enn en kvartfinale på seniornivå.

Swiatek har kun tapt ett sett gjennom turneringen, og hun hamret 22 vinnere forbi Kasatkina torsdag. Den russiske 25-åringen var sjanseløs.

(©NTB)

Flere nyheter: