reklame for Sheiken Bowling
Menu
Fregatten KNM Fridtjof Nansen ved Haakonsvern. Skipet befinner seg nå i Egeerhavet sammen med det amerikanske hangarskipet Harry S. Truman. Foto: Marit Hommedal / NTB

Amerikansk hangarskip i Egeerhavet – norsk fregatt er med

Det amerikanske hangarskipet Harry S. Truman er på plass nord i Egeerhavet, for å være i beredskap i forbindelse med Ukraina-krigen. En norsk fregatt er med.

Av NTB | 05.03.2022 21:06:58

Politikk: Det er fregatten Fridtjof Nansen som er med blant hangarskipets støttefartøyer. Ifølge Teknisk Ukeblad er det første gang et norsk marinefartøy er fullt ut integrert i en amerikansk hangarskipsgruppe.

Planen var opprinnelig at hangarskipsgruppen skulle til Rødehavet, men på grunn av Ukraina-krigen er den blitt omdirigert.

– I tilfelle ytterligere opptrapping kan marinen sette inn flere jagerflypatruljer over Svartehavet. Hvis Russland forsøker å ta seg inn gjennom de tyrkiske stredene og Tyrkia ber om Nato-støtte, kan fly fra hangarskipet settes inn, sier en amerikansk tjenestemann til CNN.

Tyrkia kontrollerer tilgangen til Svartehavet for marinefartøy utenfra.

Jagerflyene fra hangarskipene opererer i øyeblikket over Romania. I tillegg til den norske fregatten er krysseren USS San Jacinto på plass i området, sammen med fem andre amerikanske marinefartøy.

Flere nyheter: