Menu
Christian Coleman fikk dopingstraffen redusert. Foto: Lise Åserud / NTB

Amerikansk friidrettsstjerne fikk redusert dopingstraff

Den amerikanske sprintverdensmesteren Christian Coleman har fått sin dopingutestengelse kortet ned fra to år til 18 måneder.

Av NTB | 16.04.2021 10:04:07

Sport: Det er Idrettens voldgiftsrett (Cas) som har behandlet saken og kommet fram til at Coleman skal få redusert straffen han ble ilagt av friidrettens integritetsenhet (AIU).

Coleman er regjerende verdensmester på 100 meter.

Sprintstjernens utestengelse gjelder fra 14. mai 2020. Til tross for at utestengelsesperioden reduseres, går han dermed glipp av sommerens utsatte OL i Tokyo.

24-åringen Coleman straffes for tre brudd på meldeplikten i løpet av ett år. Ved tre tilfeller i 2018 og 2019 var han ikke tilgjengelig for dopingjegerne.

Amerikaneren var heller ikke tilgjengelig til en test 9. desember i fjor.

AIU understreker at han ikke er anklaget for å ha tatt ulovlige midler, men gjentatte brudd på meldeplikten anses som en dopingforseelse.

Coleman slo til med 9,76 sekunder på veien mot VM-gullet på 100 meter høsten 2019. En teknikalitet gjorde det mulig for ham å delta i Doha. I tråd med regelverket ble hans første forseelse fra 6. juni 2018 datert til 1. april samme år.

Dermed kom ikke det tredje bruddet innenfor tolv måneder.

Coleman ble midlertidig suspendert i juni i fjor i påvente av AUIs behandling av saken. Den gang raste han på Twitter og fortalte om hendelsen fra desember i fjor. Stjernen unnskyldte seg med at han var ute for å kjøpe julegaver da dopingkontrollørene ringte på døra hans.

Han hevdet videre at de ikke kontaktet ham på telefon, og at en dopingprøve ble avlagt to dager senere.

(©NTB)

Flere nyheter: