Menu
Nissans tidligere styreleder Carlos Ghosn fotografert i Libanon i september. To amerikanske menn er utlevert til Japan, siktet for å ha hjulpet Ghosn med å rømme fra strafforfølgelse i landet. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Amerikansk far og sønn utlevert til Japan

To amerikanere som var etterlyst av japanske myndigheter, siktet for å ha hjulpet tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn å flykte, er blitt utlevert til landet.

Av NTB | 01.03.2021 21:23:29

Kriminalitet og rettsvesen: Rettsstriden om utleveringen har pågått i flere måneder. Michael Taylor og hans sønn Peter Taylor klarte imidlertid ikke å stanse en utlevering til Japan.

De anklages for å ha smuglet Ghosn ut av landet i 2019 mens den tidligere toppsjefen ventet på å bli stilt for retten for korrupsjon og skatteunndragelser. Etter at han ble løslatt mot kausjon, dukket Ghosn uventet opp i Libanon, et land som ikke har utleveringsavtale med Japan.

De to mennene fra Massachusetts ble pågrepet i mai og har fram til nå sittet fengslet i en Boston-forstad. Deres advokat Paul Kelly bekrefter at utleveringen fant sted mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: