Menu
President Donald Trump antydet onsdag at Kinas tall kan være uriktige. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

Amerikansk etterretning: Kina skjuler omfanget av virusutbruddet

Kina har med vilje skjult omfanget av koronaviruset i landet, og har underrapportert både totale tilfeller og antall dødsfall, ifølge amerikansk etterretning.

Av NTB | 02.04.2020 03:02:15

Medisin og helse: Det kommer fram i en klassifisert rapport til Det hvite hus, ifølge tre anonyme tjenestemenn sitert av Bloomberg.

Virusutbruddet startet i Hubei-provinsen i november 2019. Ifølge offisielle tall fra Kina hos Worldometer har 3.312 personer mistet livet, mens 81.554 er smittet. Til sammenligning er det så langt registrert 5.099 dødsfall og 214.639 smittede i USA, hvor det første tilfellet ble registrert i slutten av januar.

– Tallene deres ser ut til å være litt på den «lyse siden». Hvordan vet vi at de er riktige? spurte Trump.

Han får støtte fra Michael McCaul, leder av komiteen for innenlandsk sikkerhet, som sier at Kina ikke er en «troverdig partner» i kampen mot covid-19.

– Uten å kommentere klassifisert informasjon, er dette smertefullt opplagt: Det kinesiske kommunistpartiet har løyet, lyver og vil fortsette å lyve om koronaviruset for å beskytte regimet, sier han.

Han har sammen med andre folkevalgte oppfordret det amerikanske utenriksdepartementet til å sette i gang en etterforskning av Kina.

Den kinesiske ambassaden har så langt ikke kommentert Bloombergs sak.

Også Donald Trump antydet onsdag under en pressekonferanse at Kinas tall kan være uriktige.

En som er krassere i uttalelsene er den republikanske senatoren Ben Sasse som kaller Beijings tall «propaganda-søppel».

(©NTB)

Flere nyheter: