Menu
Amerikanske styrker har ansvaret for sikkerheten ved Kabuls flyplass. Nå ber både USA og Storbritannia sine borgere om å unngå flyplassen på grunn av fare for terrorangrep. Foto: USAs forsvarsdepartement / AP / NTB

Amerikanere og briter bes om å holde seg unna flyplassen i Kabul

Britiske og amerikanske myndigheter ber sine borgere om ikke å dra til flyplassen i Kabul. på grunn av risikoen for terrorangrep.

Av NTB | 26.08.2021 02:07:08

Politikk: – Det er vedvarende og høy fare for terrorangrep. Ikke reis til Hamid Karzai internasjonale lufthavn. Dersom du er i nærheten av flyplassen, trekke deg unna til et trygt sted og vent på råd, heter det i et oppdatert reiseråd fra det britiske utenriksdepartementet. De sier også at kjøreturen ut til flyplassen er svært farlig og viser til påstander om at folk er blitt mishandlet på vei til flyplassen.

Ifølge The Guardian er det særlig frykt for et mulig selvmordsangrep fra en IS-gruppe, som er en fiende av Taliban.

Joe Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sa søndag at gruppen utgjør en reell, akutt og vedvarende fare. Natt til torsdag utestedet også USAs utenriksdepartement en advarsel. Amerikanske borgere som befinner seg ved portene inn til flyplassen, bes forlate området umiddelbart.

De blir også bedt om å la være å dra til flyplassen, med mindre de får direkte beskjed om noen annet fra amerikanske tjenestemenn.

(©NTB)

Flere nyheter: