Menu
Haugesunds avis er også eiet av Amedia. ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Amedia ønsker å avslutte eierskap i Russland

Amedia, som eier Haugesunds avis, har ambisjoner om å trekke seg ut som eiere av russisk trykkerivirksomhet snarest og intensiverer det arbeidet.

Av NTB | 01.03.2022 18:32:43

Økonomi og næringsliv: – Amedia er rystet over Russlands krigshandlinger i Ukraina og følger den dramatiske utviklingen tett. Vi intensiverer kartleggingen av de operasjonelle konsekvensene for trykkerivirksomheten etter denne dramatiske eskaleringen. Vår ambisjon er å trekke oss ut som eiere av den russiske virksomheten så snart som mulig, sier konsernsjef Anders Møller Opdahl i en pressemelding tirsdag.

Amedia eier trykkerivirksomhet i Russland og har over tid jobbet med å avvikle eierskapet – dette ble også formidlet av konserndirektør med ansvar for trykk og distribusjon i Norge og trykk i Russland, John Kvadsheim, overfor Kampanje mandag. Tirsdag hadde Amedia styremøte.

Amedia eier trykkerigruppen Prime Print i Russland. Opdahl beskriver prosessen med å avvikle eierskapet som «kompleks» og sier at konsernet jobber så «raskt» som mulig og så «grundig» som nødvendig.

Flere nyheter: