Menu
Politiet avfyrte i alt 21 skudd mot ambulansen før den endte ferden ved porten til en bygård i Krebs' gate. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ambulansekapreren i Oslo dømt til forvaring i 13 år

Mannen som kapret en ambulanse på Torshov i Oslo, er i lagmannsretten dømt til 13 års forvaring for sju drapsforsøk. Dommen er strengere enn tingrettens.

Av NTB | 09.03.2022 10:25:11

Kriminalitet og rettsvesen: Borgarting lagmannsrett har funnet tiltalte skyldig i samtlige sju drapsforsøk – overfor et eldre ektepar, en kvinne med tvillinger i en barnevogn og to politibetjenter – under kjøring med ambulansen på Torshov i Oslo 22. oktober i 2019.

Minstetiden er av lagmannsretten satt til ni år. Dommen er i tråd med aktors påstand.

I mai i fjor ble mannen dømt i Oslo tingrett til tolv års forvaring med en minstetid på åtte år for drapsforsøk på de sju personene og en rekke andre forhold under og i forkant av ambulansekapringen.

Da saken gikk i Oslo tingrett i april i fjor, ble mannen dømt for 24 forhold, hvorav 19 av dem skjedde i forbindelse med ambulansekapringen 22. oktober 2019.

I tingretten erkjente mannen straffskyld for samtlige av tiltalepunktene, men ikke drapsforsøkene og trusler mot politiet i forbindelse med at han styrte ambulansen rett mot to politibetjenter. Han valgte derfor å anke dommen.

Flere nyheter: