reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kongepokal til Amalie Iuel og Jakob Ingebrigtsen på siste dag av NM i friidrett på Fana stadion. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Amalie Iuel svarte på netthetsen med å sikre kongepokalen

Årets kongepokaler i NM i friidrett gikk til Jakob Ingebrigtsen og Amalie Iuel. Det var en overraskelse før førstnevnte, og en revansj for Amalie Iuel.

Av NTB | 20.09.2020 16:23:09

Sport: Karsten Warholm var ute etter sin sjette strake kongepokal. Men juryen mente at Ingebrigtsens 3.33,94 på 1500 meter var en bedre prestasjon enn Warholms 48,23 på 400 m hekk.

For Iuel var det hennes første kongepokal. Hun vant 400 m hekk med tiden 55,63. Tjalve-løperen fikk dermed en søt revansj etter et døgn preget av netthets etter at hun fikk startnekt i forsøket på grunn av koronareglene.

– NM avsluttet bedre enn det startet for å si det sånn. Det var kjedelig å bli nektet, for jeg ville ikke ha noen fordel ved å ikke løpe forsøket. Det var viktig for meg, sier Iuel til NTB.

Det var nettopp en fordel mange mente hun fikk i forskjellige friidretts-forum. Sportslig leder i Tjalve, John Ertzgaard, sier det han kaller nett-troll tok mye energi for ham etter lørdagens startnekt.

– Man må nesten bare prøve ikke å la det påvirke deg for mye. Jeg har hørt mye og lest litt selv, men man må prøve å la det gå inn det ene øret og ut det andre. Det beste hadde vært å få slippe, men når man har vært utsatt for det må man bruke det som motivasjon og energi til å gjøre et bra løp, sier hun.

Iuel vant stafetten også med Tjalve, og tok seg helt ut. Etter målgang var hun stiv som en pinne og tydelig sliten.

– Kongepokalen henger høyt, så jeg føler meg veldig heldig. Det er en stor ære å få denne, jeg skal finne en god plass til denne, sier Iuel.

Hun hadde konkurranse fra klubbvenninne Hedda Hynne (800 meter) og Henriette Jæger, 17-åringen som tok to NM-gull og en bronse.

– Da er det enda gøyere å få den, det har vært veldig mange fine resultater her i år, så det å stikke av med kongepokalen er en stor ære, sier Iuel.

– Det er stas, det er ikke hvem som helst man sammenligner seg med. Det er kult å bli hedret på en sånn måte. Som distanseløper er det ikke noe man tenker så mye på, dessverre, sier Ingebrigtsen til NTB.

– Det er ikke sånn at man setter prestasjonene våre opp mot hverandre, vi jobber for samme mål, og er så heldig å jobbe sammen uten å konkurrere med hverandre. Det er kult å ha flere utøvere som hevder seg så sterkt. Det er ekstremt motiverende.

Jakob Ingebrigtsen tok også NM-gullet på 800 meteren.

Også Iuel måtte bruke krefter på nett-kommentarene.

For mennene sto konkurransen mellom Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen. Pokalvinneren var overrasket over at det ble ham.

(©NTB)

Flere nyheter: