Menu
Alvin er årets nyttårsbarn og veide 3.310 gram. Foto: Sykehuset Innlandet / NTB

Alvin født i Elverum er årets nyttårsbarn

Elleve minutter inn i det nye året kom Alvin til verden på Sykehuset i Elverum. Han er årets nyttårsbarn.

Av NTB | 01.01.2022 12:54:22

Sosiale forhold: Gutten veide 3.310 gram, opplyser Sykehuset Innlandet i en pressemelding lørdag.

Da klokken nærmet seg midnatt nyttårsaften, forsto foreldrene Elisabeth Osavi Aanonsen og Petter Bjørseth at den lille gutten enten ville bli født fryktelig seint på året, eller veldig tidlig i det nye året.

Hun kan melde om at alt står bra til både med lille Alvin, de nybakte foreldrene og storebror Pelle på fire år.

Ifølge VG hadde ikke Aanonsen termin før 5. januar.

Fødeavdelingen ved sykehuset på Elverum hadde i 2021 902 fødsler. Det er første gang fødselstallet ved avdelingen er over 900 siden 2012.

Oslo universitetssykehus, som med både Ullevål sykehus og Rikshospitalet har klart flest fødsler per har her i landet, opplyser til NTB at deres nyttårsbarn er ei jente som ble født klokka 1.13.

De raskeste nyttårsbarna på denne siden av 2000-tallet kom i 2004, da ei jente og en gutt ble født i henholdsvis Oslo og Bergen, begge ett sekund inn i det nye året.

– Jeg prøvde å holde igjen litt for å unngå at han skulle bli den aller yngste i klassen sin i årene framover, og det gikk akkurat, sier Elisabeth Osavi Aanonsen.

Ved Akershus universitetssykehus (Ahus) ble det født en gutt 16 minutter over midnatt, opplyser kommunikasjonsavdelingen ved sykehuset til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: