Menu
– Om TV 2 ønsker å gjenoppta forhandlingene, står vi klare for å finne gode løsninger på vegne av alle TV-kunder, skriver Altibox. Foto: Javad Parsa / NTB

Altibox bekrefter TV 2-stopp – over en million seere mister TV 2 fra fredag

I forrige uke trakk TV 2 seg fra forhandlingene med Altibox. Nå bekrefter Altibox at kundene deres mister TV 2s kanaler fra fredag.

Av NTB | 31.03.2022 10:34:31

Økonomi og næringsliv: – Det ser dessverre ut til at det ikke blir noen ny avtale med TV 2 inntil videre. ​Vi synes det er leit, for det betyr at dere ikke får tilgang til noe TV 2-innhold hos oss fra 1. april, heller ikke TV 2 Play valgt gjennom vårt poengsystem, skriver Altibox på sin Facebook-side torsdag.

Det var Kampanje som omtalte Altibox-meldingen først.

Det var i forrige uke at TV 2 gikk ut og sa at de hadde avsluttet forhandlingene med TV-distributøren om en ny avtale. Den nåværende avtalen går ut torsdag.

Altibox skriver i en melding på sine nettsider at de vil gi kundene 50 ekstrapoeng som de kan bruke på innhold eller 100 kroner i avslag på TV-regningen.

– Om TV 2 ønsker å gjenoppta forhandlingene, står vi klare for å finne gode løsninger på vegne av alle TV-kunder, skriver TV-distributøren.

Altibox har over 530.000 TV-kunder, noe som betyr at over en million seere nå mister tilgangen til TV 2s kanaler.

– Vi taper på dette, både seere, omdømme og penger. Men vi må akseptere at de ikke vil kjøpe det vi har å selge, sier hun i en pressemelding.

Willand sier at det ikke har vært noen forhandlinger siden TV 2 avsluttet dem 23. mars, og at det ikke hjelper at Altibox sier at døren er åpen.

– Det er ikke noe vits i å forhandle om noe de i realiteten ikke ønsker å kjøpe. Så ser vi at Altibox ønsker en forlengelse av dagens avtale for å forhandle videre. Men så lenge Altibox ønsker en helt annen modell enn den vi har tilbudt andre distributører i markedet, så hjelper det verken å forlenge avtalen, eller starte nye forhandlinger, sier hun.

Altibox skriver på sine nettsider at TV 2-appen vil være tilgjengelig for Altibox-kundene, og at man kan logge inn i appen om man har kjøpt eget abonnement direkte fra TV 2.

Altibox kalte i forrige uke det at TV 2 avsluttet forhandlingene et PR-utspill, noe TV 2 avviste. Nå innrømmer Altibox at kundene deres vil miste TV 2-kanalene.

Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 sier at de er lei seg for at Altibox-kundene nå mister deres kanaler.

(©NTB)

Flere nyheter: