Menu
Oslo 20200430. Alpinisten Aleksander Aamodt Kilde fikk trofeet for sammenlagtseieren i verdenscupen. Foto: Erik Johansen / NTB

Alpint: Norge sender ni kvinner og ni menn til sesongåpningen i Sölden

Aleksander Aamodt Kilde er blant de 18 utøverne Norges Skiforbund sender til alpinistenes verdenscupåpning i Sölden.

Av NTB | 12.10.2020 12:38:19

Sport: Det er ni kvinner og ni menn som stiller på startstreken for Norge i årets Sölden-renn, der det er storslalåmåpning for kvinnene lørdag og herrene søndag.

Sportssjef Claus Johan Ryste sender mange av de etablerte, mens også en del ferske fjes får sjansen.

– Det har vært en spesiell og annerledes oppladning for oss til årets storslalåmåpning, men utøverne er godt forberedt. Vi har fått trent under gode forhold i Norge i sesongoppkjøringen og har fått til mye bra trening.

De norske utøverne har hatt base i Saas-Fee i en lengre periode før troppen reiste til Sölden sist uke.

– Sölden kommer alltid tidlig, men det er godt at vi får en «smakebit» på hva som venter oss i sesongen. Vi håper på så rettferdige forhold som mulig, sier Ryste.

Menn: Henrik Kristoffersen, Leif Kristian Nestvold Haugen, Rasmus Windingstad, Aleksander Aamodt Kilde, Lucas Braathen, Fabian Wilkens Solheim, Atle Lie Mcgrath, Patrick Haugen Veisten og Timon Haugan.

Kvinner: Thea Stjernesund, Kristin Lysdahl, Mina Fürst Holtmann, Maria Tviberg, Kristina Riis-Johannessen, Marte Monsen, Andrine Mårstøl og Tuva Norbye.

(©NTB)

Flere nyheter: