Menu
Norge klarte seg med to fattige hundredeler og er semifinaleklare. Foto: Torstein Bøe / NTB

Alpint: Norge semifinaleklare i lagkonkurransen i OL

Norges alpinister tok seg til semifinale med et nødskrik i lagkonkurransen i parallellstorslalåm i Yanqing søndag. Sterke Østerrike er motstander i semifinalen.

Av NTB | 19.02.2022 03:17:23

Sport: I den siste alpinkonkurransen i OL stilte Norge med kun OL-debutanter. Maria Tviberg, Thea Stjernesund, Fabian Wilkens Solheim og Timon Haugan representerte Norge. De to sistnevnte deltok i sin første OL-konkurranse.

I hver runde deltar to menn og to kvinner. Laget som seirer i flest dueller vinner. Om det ender 2-2, går laget med best totaltid videre.

I kvartfinalen var det navn som Alexis Pinturault og Tessa Worley Norge var opp mot. Stjernesund vant sin duell mot Worley før Haugan kjørte ut i duell mot Pinturault. Tviberg tapte klart mot Coralie Frasse Sombet, og Solheim klarte seg akkurat i den siste duellen og utlignet til 2-2. Med to små hundredeler tok Norge seg videre.

Norge møtte Polen i åttedelsfinalen og gikk videre på tid etter 2-2. Det norske laget var et snaut sekund bedre enn polakkene.

Rasmus Windingstad og Mina Fürst Holtmann var reserver for Norge.

Norge har OL-bronse å forsvare og er regjerende verdensmester.

Konkurransen skulle egentlig blitt avholdt lørdag, men ble utsatt på grunn av sterk vind i Yanqing. Søndag var konkurransen heller ikke fri for vind.

Flere nyheter: