reklame for Sheiken Bowling
Menu
OL-arrangørene har bestemt at lagkonkurransen i alpint går søndag som følge av sterk vind i bakken lørdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Alpint: Lagkonkurransen i OL går søndag

OL-arrangørene har bestemt at lagkonkurransen i alpint som ble avlyst lørdag skal starte klokken 02.00 natt til søndag norsk tid.

Av NTB | 19.02.2022 22:00:33

Sport: Det opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding.

Det skjer etter at konkurransen ble avlyst lørdag grunnet for sterk vind i bakken.

«Grunnet vinden og det varslede været, har juryen og arrangørene avgjort at konkurransen ikke kan gjennomføres i dag», skrev FIS tidligere lørdag.

Konkurransen har det siste døgnet blitt flyttet på flere ganger før arrangørene kom til den konklusjon at den måtte avlyses.

De skrev videre at de ville gå i gang med å diskutere en potensiell flytting av konkurransen.

Nå er det klart at den går søndag.

Tidligere lørdag ble det klart at det var såpass sterk vind allerede klokken 03.00 at rennet ikke kunne gå som oppsatt. Først ble konkurransen flyttet til tilbake til 04.00, før de senere flyttet den til klokken 05.00.

Deretter ble den avlyst, før det nå er klart at den går søndag.

Norge møter Polen i åttedelsfinalen. Det er bare 15 påmeldte lag, så topprangerte Østerrike får walkover til kvartfinale.

Fredag bestemte FIS at rennet skulle flyttes fra klokken 04.00 til klokken 03.00 grunnet at det var varslet om sterk vind senere på dagen.

Timon Haugan, Fabian Wilkens Solheim, Rasmus Windingstad, Maria Tviberg, Thea Stjernesund og Mina Fürst Holtmann er tatt ut på det norske laget. I hver runde deltar to menn og to kvinner. Laget som seirer i flest dueller vinner. Norge har OL-bronse å forsvare og er regjerende verdensmester.

(©NTB)

Flere nyheter: