Menu
OL-arrangørene har bestemt at lagkonkurransen i alpint avlyses som følge av sterk vind i bakken. Foto: Torstein Bøe / NTB

Alpint: Lagkonkurransen i OL avlyst

OL-arrangørene har bestemt at lagkonkurransen i alpint avlyses lørdag som følge av sterk vind i bakken. Det er usikkert om det i det hele tatt blir noe av.

Av NTB | 19.02.2022 21:59:08

Sport: Det opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding.

«Grunnet vinden og det varslede været, har juryen og arrangørene avgjort at konkurransen ikke kan gjennomføres i dag», skriver FIS.

De skriver videre at de nå skal diskutere når konkurransen kan gjennomføres, og at de vil komme tilbake med informasjon så fort det er klart.

«FIS, IOC og arrangørene vil møtes øyeblikkelig for å diskutere en potensiell omorganisering av konkurransen», heter det videre.

Konkurransen har det siste døgnet blitt flyttet på flere ganger før arrangørene kom til den konklusjon at det må avlyses.

Søndag slukkes OL-ilden i Kina.

Tidligere lørdag ble det klart at det var såpass sterk vind allerede klokken 03.00 at rennet ikke kunne gå som oppsatt. Først ble konkurransen flyttet til tilbake til 04.00, før de senere flyttet den til klokken 05.00.

Nå er det klart at det ikke blir noen konkurranse lørdag.

Norge møter Polen i åttedelsfinalen. Det er bare 15 påmeldte lag, så topprangerte Østerrike får walkover til kvartfinale.

Fredag bestemte FIS at rennet skulle flyttes fra klokken 04.00 til klokken 03.00 grunnet at det var varslet om sterk vind senere på dagen.

Timon Haugan, Fabian Wilkens Solheim, Rasmus Windingstad, Maria Tviberg, Thea Stjernesund og Mina Fürst Holtmann er tatt ut på det norske laget. I hver runde deltar to menn og to kvinner. Laget som seirer i flest dueller vinner. Norge har OL-bronse å forsvare og er regjerende verdensmester.

(©NTB)

Flere nyheter: