Menu
Aleksander Aamodt Kilde i aksjon i Courchevel. Foto: Marco Trovati / AP / NTB

Alpint: Aleksander Aamodt Kilde vant utforkula i dramatisk sesongavslutning

Alpinist Aleksander Aamodt Kilde (29) sikret seg verdenscupkula i utfor i duell med Beat Feuz under sesongavslutningen i franske Courchevel onsdag.

Av NTB | 16.03.2022 11:10:07

Sport: Vincent Kriechmayr vant rennet med Kilde på 4.-plass og Beat Feuz på plassen foran. Det gjør at seieren sammenlagt i utfor er sikret for Kilde med 13 poeng ned Feuz.

Før det siste rennet hadde Kilde en ledelse på 23 poeng på Feuz i utforcupen. Det ble neglebitende for Kilde å følge med på de andre løperne. Med Feuz på topp og Kilde på plassen bak, skilte det kun tre poeng mellom dem i sammendraget.

Nordmannen måtte håpe at de andre, om de var i nærheten, la seg foran Feuz og ikke mellom dem hvor det skilte 31 hundredeler.

– Mellom meg og Feuz er det plass, og det er ordentlig bittert, sa Kilde til Viaplay etter sitt løp.

Årets sammenlagtvinner i verdenscupen Odermatt kjørte imponerende og plasserte seg inn foran Feuz – til Kildes store lettelse. Det samme gjorde Kriechmayr.

Med Feuz på 3.-plass ville det holdt for Kilde å komme på 6.-plass. Med 7.-plass ville han vært ett poeng bak Feuz.

En seier i utfor gir 100 poeng. 2.-plass gir 80 poeng, og nedover på listene er det færre og færre poeng som deles ut.

Ingen flere utfordret nordmannen, som kunne slippe jubelen løs for nok en cuptittel denne sesongen. I Kvitfjell tidligere i mars sikret Kilde seg sammenlagtseieren i super-G-disiplinen.

Feuz har vunnet utforcupen de fire siste årene. Det er første gang Kilde tar hjem krystallkula i den disiplinen. Fra før har 29-åringen vunnet verdenscupen sammenlagt (2020) og super-G-cupen to ganger (2016 og 2022).

Kilde er den fjerde nordmannen som vinner utforkula. Kjetil Jansrud var den siste i 2015. De to foregående årene vant Aksel Lund Svindal, mens Lasse Kjus sikret seg tittelen i 1999.

(©NTB)

Flere nyheter: