Menu
Alpinsjef Claus Ryste har forlenget sin avtale til 2027. Her under fjorårets VM i Cortina d'Ampezzo i Italia. Foto: Torstein Bøe / NTB

Alpinistenes suksessjef Claus Ryste forlenger kontrakten til 2027

Claus Johan Ryste fortsetter som sportssjef for det norske alpinlandslaget. Et VM på norsk jord er blant det som motiverer ham.

Av NTB | 04.04.2022 11:04:41

Sport: Ryste hadde opprinnelig kontrakt ut neste vår. Nå løper avtalen til og med våren 2027.

– Med stadig økning i ressurser som gir oss muligheter for enda bedre satsing på bredde og topp, er vi trygge på at Claus Johan er rett person til å lede norsk alpin i Skiforbundet videre i fem nye år, sier alpinkomiteens leder Ola Evjen til NTB.

Ryste har vært alpinistenes øverste sjef siden 2010 – en suksessrik periode for alpinlandslaget. Den siste sesongen har de norske alpinistene virkelig hevdet seg med seks forskjellige vinnere i verdenscuprenn.

– Det er først og fremst muligheten til å være med å jobbe med bra folk. Det gir resultater på flere fronter. Jeg føler stor motivasjon for å gjøre min innsats for å fortsette å utvikle oss, sier Ryste til NTB.

– Litt ekstra krydder er det. Det kan jeg gjerne tenke meg å være med på. Det gir en ekstra piff.

– Så godt som vi presterer nå, fortjener vi nesten å få det, hvis jeg skal ta i litt. Å kunne levere et VM til våre utøvere hadde gitt det neste store løftet, sier han.

– Det gir mange positive effekter. Rekruttering, oppmerksomhet og muligheter. Vi har vokst mye, er mange flere og har utøvere i flere disipliner. Vi har jobbet hardt for det. Vi har tatt skritt, men man ser alvorlige skader og en del av de tingene som gjør at linjen ikke alltid er lineær.

Hans utøvere har levert på løpende bånd denne sesongen. På herresiden har Aleksander Aamodt Kilde og Henrik Kristoffersen hentet hjem henholdsvis sju og fem verdenscupseirer. Også talentene Lucas Braathen og Atle Lie McGrath har hevdet seg i toppen. Verdensmester Sebastian Foss Solevåg har også én verdenscupseier.

– Og det er i etterkant av og samtidig som to av de største profilene noensinne, sier Ryste og peker på Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud som har gitt seg.

– Jentene er på gang. Vi har fortsatt en jobb å gjøre. Det gir meg motivasjon, sier Ryste.

Landslagsuttakene vil være klare i slutten av april. I fjor ble det tatt ut 31 utøvere, og mye tyder på at neste sesongs antall vil være på omtrent samme nivå.

Neste års VM går i Courchevel og Meribel i Frankrike.

Ryste er på plass i Narvik hvor norgesmesterskapet avholdes. Byen er offisiell søker til å arrangere VM i 2027. Det gjør Rystes jobb ekstra spennende framover å hjelpe til med å få alpin-VM til Norge for første gang.

Et VM i Narvik med løyper med utsikt til fjorden vil få verdens oppmerksomhet, tror Ryste.

Ragnhild Mowinckel ble første norske kvinne med en super-G-triumf på 26 år.