Menu
Norske Henrik Kristoffersen og resten av det norske landslaget må trolig vente helt til 2022 for å delta i Alpin-VM i Cortina d'Ampezzo. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB scanpix

Alpin-VM utsettes trolig til 2022

VM i Alpint i Cortina d'Ampezzo i Italia februar neste år, vil mest sannsynlig bli utsatt til 2022 på grunn av koronautbruddet.

Av NTB | 25.05.2020 03:02:53

Sport: Det er president Giovanni Malago i den italienske olympiske komité (Coni) som opplyser at den krevende situasjonen rundt koronaviruset vil føre til utsettelse av det planlagte mesterskapet.Coni er i praksis landets idrettsforbund

– I morgen vil presidenten i Det italienske skiforbundet, Flavio Roda, legge fram sitt ønske overfor Det internasjonale skiforbundet (FIS) om å utsette VM fra februar 2021 til mars 2022, uttalte Malago på den italienske tv-kanalen Rai 2.

Dermed kan det gå mot en travel vinter for Henrik Kristoffersen og de andre alpinistene i OL-sesongen. Beslutningen innebærer at VM først vil finne sted etter vinter-OL i Beijing. Malago sa at Italias sportsminister Vincenzo Spadafora var informert om Rodas ønske og at han selv støttet det fullt ut.

– Det er en smertefull, men fornuftig beslutning. Hvis vi har problemer i oktober eller november, vil vi ikke være i stand til å arrangere VM i 2021, la Malago til og viste til koronasituasjonen.

Italia er blant landene som er hardest rammet av koronautbruddet, spesielt nord i landet hvor vintersporten holdes. I alt 229.858 personer er registrert smittet og 32.785 personer er døde som følge av koronaviruset.

Sammen med Milano skal Cortina d’Ampezzo også være vertskap for vinter-OL i 2026.

(©NTB)

Flere nyheter: