Menu
Alpin-VM blir ikke avholdt i Narvik i 2027. Nå satses det mot 2029. Her fra junior-VM i 2020. Foto: Jan-Arne Pettersen / Arrangør Narvik 2020 / NTB

Alpin-VM glapp for Narvik: – Var nøkterne optimister

Narvik kom til kort i kampen om å få arrangere alpin-VM i 2027. Mesterskapet skal avholdes i sveitsiske Crans Montana.

Av NTB | 25.05.2022 20:01:57

Sport: Det ble klart under en seremoni i regi av Det internasjonale skiforbundet (FIS) onsdag kveld.

Narvik var som Soldeu i Andorra inne med sin første VM-søknad. Også tyske Garmisch-Partenkirchen var med som kandidat. Crans Montana vant avstemningen klart med 11 stemmer. Narvik og Soldeu fikk 3 hver, Garmish 1.

Tidligere er det kun Åre i 2007 som er tildelt alpin-VM med sin første søknad. Crans Montana var av mange på forhånd sett på som den store favoritten til å få mesterskapet. De har vært involvert i tidligere søknader uten å gå til topps i kampen om å bli VM-arrangør etter at de sist arrangerte mesterskapet i 1987.

– Vi har arbeidet for at Narvik skulle få VM på første forsøk, selv om vi har visst at det er vanskelig. På bakgrunn av de gode tilbakemeldingene vi har fått på det spektakulære konseptet til Narvik, har vi vært nøkterne optimister, sier skipresident Erik Røste til NTB.

– Narvik har presentert noe nytt og spennende og noe som ingen andre kan vise til. Med Narviks helt unike konsept kommer vi til å få VM til Narvik i fremtiden, fortsetter Røste og gratulerer samtidig Crans Montana med vertskapet.

– Skuffet er jeg ikke, jeg er heller mer sikker på at Narvik vil få et VM i alpint en gang, sa han til Fremover etter at drømmen ble «knust».

Edvardsen har allerede uttalt til NRK at det vil bli søkt om mesterskapet i 2029 om det ikke gikk veien onsdag kveld.

Det støtter skipresident Røste og resten av skiforbundet.

– Det ligger i kortene at det skal søkes på nytt, sa han til Fremover tidligere onsdag.

Heller ikke i 2027 blir det norsk snø som underlag for alpin-eliten i VM. FIS-president Johan Eliasch leste opp Crans Montana som vinner, men svensken var samtidig klar på at han oppmuntret alle de tapende søknadsbyene om å prøve igjen.

Det ble tildelt ytterligere tre VM onsdag, alle udramatisk og enstemmig ettersom det var bare én søker: Falun fikk VM nordiske grener i 2027, Oberstdorf fikk VM skiflyging i 2026, mens Montafon fikk VM fristil og snowboard i 2027.

Narvik-ordfører Rune Edvardsen (Ap) ville ikke deppe over at det ikke ble VM i Norge i 2027.

VM i alpine grener har aldri foregått på norsk jord hvis man ser bort fra vinter-OL i 1952. Etter lekene ble det bestemt at det også hadde status som et VM. Hafjell og Kvitfjell har vært tidligere norske søkere uten å få gehør.

(©NTB)