reklame for Sheiken Bowling
Menu
Alpin-VM blir ikke avholdt i Narvik i 2027. Nå satses det mot 2029. Her fra junior-VM i 2020. Foto: Jan-Arne Pettersen / Arrangør Narvik 2020 / NTB

Alpin-VM glapp for Narvik: Crans Montana fikk mesterskapet i 2027

Narvik kom til kort i kampen om å få arrangere alpin-VM i 2027. Mesterskapet skal avholdes i sveitsiske Crans Montana.

Av NTB | 25.05.2022 19:46:05

Sport: Det ble klart under en avstemning i regi av Det internasjonale skiforbundet (FIS) onsdag kveld.

Narvik var i tillegg til Soldeu i Andorra inne med sin første VM-søknad. Også tyske Garmisch-Partenkirchen var med som kandidat.

Tidligere er det kun Åre i 2007 som er tildelt alpin-VM med sin første søknad. Crans Montana var av mange på forhånd sett på som den store favoritten til å få mesterskapet.

De har vært involvert i tidligere søknader uten å gå til topps i kampen om å bli VM-arrangør etter at de sist arrangerte mesterskapet i 1987.

Heller ikke i 2027 blir det norsk snø som underlag for alpin-eliten. FIS-president Johan Eliasch leste opp Crans Montana som vinner, men svensken var samtidig klar på at han oppmuntret alle de tapende søknadsbyene om å prøve igjen.

Det støtter skipresident Erik Røste og resten av skiforbundet.

– Det ligger i kortene at det skal søkes på nytt, sa Røste til Fremover tidligere onsdag.

VM i alpine grener har aldri foregått på norsk jord hvis man ser bort fra vinter-OL i 1952. Etter lekene ble det bestemt at det også hadde status som et VM. Hafjell og Kvitfjell har vært tidligere norske søkere uten å få gehør.

Narviks ordfører Rune Edvardsen (Ap) har allerede uttalt til NRK at det vil bli søkt om mesterskapet i 2029 om det ikke gikk veien onsdag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: