Menu
Newcastle får ikke med seg Miguel Almirón i kampen mot Manchester United. Foto: Owen Humphreys / PA via AP / NTB

Almirón fikk klarsignal før United-oppgjøret – Klopp oppgitt

Newcastles Miguel Almirón får spille Premier League-kampen borte mot Manchester United lørdag. Liverpool-manager Jürgen Klopp vet ikke hva som skjer videre.

Av NTB | 10.09.2021 12:52:18

Sport: Almirón er landslagsspiller for Paraguay, men så ut til å bli stoppet fra klubbkampen på grunn av en Fifa-regel da han ikke møtte opp til en landskamp.

Men etter samtaler med Paraguays fotballforbund kan han spille i helgen.

– Fornuften har slått gjennom, og han er aktuell for spill, sa manager Steve Bruce på en pressekonferanse fredag.

Det er foreløpig uklart rundt hva som skjer med en gruppe andre spillere.

– Til slutt er det spillerne og klubbene som straffes, sa en oppgitt Liverpool-sjef Jürgen Klopp da han møtte mediene samme dag.

Noe før uttalte han til klubbens hjemmeside at han ikke «visste hva som kom til å skje denne helgen og at andre kom til å avgjøre saken».

Åtte spillerne ble onsdag ilagt en karanteneperiode fra 10. til 14. september som følge av at Brasils fotballforbund hadde utløst en regel hos Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Den gjør at utøvere suspenderes i fem dager hvis de ikke har møtt opp til landskamp.

Det dreier seg om Liverpool-trioen Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino samt Gabriel Jesus og Ederson fra Manchester City og Fred (Manchester United), Raphinha (Leeds) og Thiago Silva (Chelsea).

Ytterligere to spillere rammes av samme regel: Wolverhampton-spissen Raúl Jiménez (Mexico), og Watfords Francisco Sierralta (Chile).

(©NTB)

Flere nyheter: