reklame for Utvik Autoservice
Menu
Det er mange produsenter som i mange år har benyttet seg av sesongarbeidere fra tredjeland, sier landbruksministeren. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sesongarbeidere i landbruket får reise til Norge igjen

Regjeringen har besluttet at det skal åpnes for at alle utenlandske sesongarbeidere som skal arbeide i landbruket, kan reise inn i Norge.

Av NTB | 06.05.2020 16:17:38

Økonomi og næringsliv: – Jeg er glad for at vi nå vil få gjort endringer i regelverket som innebærer at sesongarbeidere fra land utenfor EØS som skal arbeide i landbruket, kan komme til Norge, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF).

– Dette er viktig for næringene våre. Det er mange produsenter som i mange år har benyttet seg av sesongarbeidere fra tredjeland. Nå åpner vi for at arbeidsgivere kan få den arbeidskraften de trenger, fortsetter hun.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) sier at det er viktig å åpne opp når smittesituasjonen tillater det.

– Derfor gjør vi det nå mulig for sesongarbeidere fra tredjeland å komme til Norge. Jeg må likevel minne arbeidsgiverne om at smittesituasjonen medfører praktiske utfordringer, sier Mæland.

– Regjeringen jobber kontinuerlig med å finne den riktige balansen mellom hensynet til smittevern og andre viktige samfunnshensyn, sier justisministeren.

Regjeringen åpner også for at familie, samboere og barn av EU- og EØS-borgere får komme inn i Norge.

Regjeringen understreker at sesongarbeiderne må overholde de til enhver tid gjeldende reglene om karantene etter ankomst fra utlandet.

Blant disse utfordringene er at de fleste av Norges visum-søknadssentre i utlandet inntil videre er stengt, og at det er begrenset flytrafikk.

Flere nyheter: