reklame for Sheiken Bowling
Menu
Lars Lagerbäck må lede Norge foran tomme Ullevaal-tribuner mot Østerrike 4. september. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Alle Uefa-kamper i september spilles for tomme tribuner

De norske fotballherrenes kamper mot Østerrike og Nord-Irland er blant en rekke oppgjør i september som spilles uten publikum.

Av NTB | 04.08.2020 11:33:29

Sport: Ifølge Norges Fotballforbund har Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bestemt at ingen kamper i Uefa-regi i september skal spilles med tilskuere på tribunene.

Det betyr at grensen på maksimalt 200 tilskuere som gjelder for norske seriekamper, blir redusert til 0 i nasjonsligakampen mot Østerrike på Ullevaal stadion 4. september.

– Det er veldig synd at vi ikke får spille foran våre supportere. Vi håper likevel nordmennene heier på oss fra sofaen hjemme, sier landslagssjef Lars Lagerbäck til NFFs nettsted.

Norge skal også spille tre landskamper i oktober, blant annet semifinale i EM-omspillet mot Serbia på hjemmebane. Det er foreløpig ikke kjent om publikum blir tillatt i disse kampene.

– Så fort vi eventuelt får beskjed om at disse kampene spilles uten publikum, vil vi sette i gang med automatisk refusjon av billettene som nevnt i epost tidligere i år. Nærmere beskjed om disse kampene kommer når vi får informasjon fra Uefa, sier billettansvarlig Merete Prestkvern i NFF.

Uefas publikumsnekt betyr også at de norske klubblagene som skal ut i europacupkvalifisering, må spille for tomme tribuner der.

Seriemester Molde går inn i 1. kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Rosenborg og Bodø/Glimt starter europaligakvalifiseringen i 1. runde, mens cupmester Viking går rett inn i 2. kvalrunde.

(©NTB)

Flere nyheter: