Menu
Livbilde fra TV2 Nyhetskanalen.

Alle skoler og barnehager stenger

Regjeringen har i ettermiddag besluttet å stenge ned alle skoler og barnehager for å stanse smittespredning av koronaviruset. Det opplyser statsminister Erna Solberg i en pressemelding nå klokken 14.

Av Egil M Solberg | 12.03.2020 14:17:08

Koronakrisen: Alle skoler, barnehager og høyere utdanning stenger fra i dag klokken 18.

Der er smitte som ikke kan spores fra utlandet som gjør de nye tiltakene nødvendig. Smitten sprer seg nå raskt i befolkningen.

Det er 163 nye smittetilfeller her i landet det siste døgnet.

– Det er veldig lite som skal til for å bli smittet. Det er derfor helt nødvendig å gjøre dramatiske tiltak, sier statsministeren.

Mange kan også være smittet uten at dette er registrert. Det gjør at restriksjonene er nødvendige.

Stenging av barnehager og skoler er bare ett av flere inngripende tiltak. Men her vil det værer unntak for barn til foreldre i kritiske samfunnsfunksjoner og for barn som har særskilte behov.

Alle kultur- og idrettsarrangement både innendørs  og utendørs vil ikke bli gjennomført.

Alle serveringssteder, barer, pub og uteliv blir også stengt ned. Det samme gjelder treningssenter, frisører, hudpleie, piercing, badeanlegg, med videre.

Alle som har vært ute og reist utenfor Norden skal nå i hjemmekarantene i 14 dager. Også de som har kommet hjem etter vinterferien.

Det blir også restriksjoner ved helseinstitusjoner og befolkningen oppfordres ikke å gå på besøk til de som er i risikogruppene.

Det innføres også et forbud for helsepersonell i forhold til utenlandsreiser.

Hør et utdrag fra pressekonferansen

Flere nyheter: