Menu
Park Inn by Radisson Oslo Airport er et av karantenehotellene ved Gardermoen for innreisende til Norge. Fra søndag 9. mai klokka 12 må alle som kommer til Norge fra land utenfor EØS og Schengenområdet, på karantenehotell. Foto: Annika Byrde / NTB

Alle reisende fra land utenfor EØS og Schengen må på karantenehotell

Alle reisende som kommer til Norge fra land utenfor EØS eller Schengenområdet, må nå i karantenehotell ved ankomst til Norge.

Av NTB | 07.05.2021 14:09:56

Medisin og helse: -Selv om smitten er på vei ned i Norge og i mange europeiske land, ser vi at det er en alvorlig situasjon ellers i verden. For å begrense risikoen for importsmitte blir hovedregelen nå at også alle som kommer til Norge fra land utenfor EØS/Schengen skal i karantene på karantenehotell, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

Covid-19-forskriften endres slik at reglene for reisende fra Bangladesh Irak, India, Nepal og Pakistan nå utvides til å gjelde alle land utenfor EØS og Schengenområdet.

I tillegg strammes det også inn på unntakene for test på grensen for diplomater og inviterte delegasjoner, slik at dette unntaket ikke lenger gjelder for personer som har oppholdt seg i land utenfor EØS/Schengenområdet i løpet av de siste ti døgn før ankomst til Norge.

– Det er viktig at kommunene i nærheten av Gardermoen bistår hverandre og sikrer kapasitet på karantenehotell, understreker Mæland.

Endringene trer i kraft fra søndag 9. mai 2021 klokka 12.

(©NTB)

Flere nyheter: