reklame for Sheiken Bowling
Menu
Helsepersonell ved skipet SeaDream 1 har onsdag testet alt personell ved skipet. Alle 86 har testet negativt, og nå vil kommunen videre teste de 123 passasjerene om bord. Foto: Sondre Skjelvik / NTB scanpix

Alle på cruiseskipet SeaDream 1 har testet negativt for korona

Samtlige på cruiseskipet SeaDream 1 har testet negativt for korona, bekrefter Bodø kommune.

Av NTB | 05.08.2020 23:03:38

Økonomi og næringsliv: – Dermed er båten koronafri, og det er et resultat vi er svært tilfredse med, sier helseleder Stian Wik Rasmussen i Bodø kommune i en pressemelding.

Analysene av prøvene som ble gjort i Bodø onsdag viser at ingen av de 79 passasjerene og mannskapet på 85 personer testet positivt for covid-19.

– Dette viser at våre omfattende smitteverntiltak, som vi startet med allerede 15. mars, har fungert, skriver SeaDream i pressemeldingen.

– Det betyr ikke at man kan gi garantier mot covid-19, men det viser hvor viktig det er å følge de nasjonale retningslinjer eller gjøre enda mer om det er mulig.

– Gjesten har vært om bord i SeaDream 1 og reiste hjem til Danmark fra Tromsø 2. august, skrev selskapet.

Søsterskipene SeaDream 1 og SeaDream 2 eies av Atle Brynestad. De er bygd i 1986 og går i cruisefart i Karibia om vinteren og i Middelhavet om sommeren.

På grunn av koronareglene i Europa er skipene hentet opp til cruise langs norskekysten denne sommeren.

Cruiseselskapet er svært fornøyd med de negative testresultatene og sier at arbeidet med smitteverntiltak om bord vil fortsette med fullt trykk.

SeaDream har tidligere bekreftet at en gjest fra Danmark fikk påvist covid-19 ved en rutinekontroll ved ankomst til hjemlandet.

(©NTB)

Flere nyheter: