Menu
Frakteskipet Hagland Captain i problemer under stormen ved Hustadvika i Møre og Romsdal.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Alle om bord på lasteskip i Hustadvika evakuert

De ni som var om bord på frakteskip Hagland Captain fra Haugesund som fikk motorstans i Hustadvika lørdag, er evakuert. Mannskapet måtte hoppe i sjøen for å bli reddet.

Av NTB | 23.03.2019 23:50:23

Ulykker og naturkatastrofer: Talsperson Per Fjeld i Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) opplyser til NRK klokken 23.15 at de ni om bord har blitt plukket opp fra sjøen.

Mannskapet om bord måtte hoppe i sjøen for å bli reddet av helikopter, etter anbefaling fra HRS. Fjeld opplyste til NTB rundt klokken 22.20 at det var en foretrukket måte å redde dem på, framfor å redde dem fra dekk.

– Diverse forhold i sjøen er grunnen til det. Det er en operasjon de er trent på. De hopper i sjøen slik at de kan bli tatt trygt opp i helikopteret, sa Fjeld.

HRS har tidligere meldt at helikoptre på stedet, som allerede bistår i evakueringen av cruiseskipet Viking Sky, vil brukes til evakueringen.

– Lasteskipet Hagland Captain mistet rett før klokka 19 motorkraft og fikk slagside i området hvor cruiseskipet er i. To redningshelikoptre er omdirigert for å bistå denne havaristen. Evakueringen fra cruiseskipet blir noe forsinket, men alle om bord der anses som trygge, melder Hovedredningssentralen.

Ifølge NRK var skipet i området for å hjelpe cruiseskipet som har havarert.

Hovedredningssentralen opplyser til kanalen at skipet har tømmer om bord, og at noe av dette har havnet i sjøen.

Flere nyheter: