Menu
Alle kommuner i Viken innkalt til møte hos Statsforvalteren mandag for å informere om smittesituasjonen og tiltak. Smitten i regionen er på vei opp, og antall sykehusinnleggelser er på sitt høyeste nivå siden april i fjor. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Alle kommuner i Viken innkalt til møte hos Statsforvalteren

Statsforvalteren i Oslo og Viken har innkalt alle kommunene i regionen til møte om smitteutviklingen og tiltaksnivået i regionen.

Av NTB | 15.03.2021 12:53:14

Medisin og helse: Det bekrefter rådgiver Kari Øyen Gay ved Statsforvalteren til Romerikes Blad.

Til NTB opplyser hun at Statsforvalteren jevnlig har møte med kommunene i regionen, men kan ikke bekrefte om møtet mandag er hasteinnkalt på grunn av smittesituasjonen.

Det betyr at alle kommunene på Romerike og i resten av Viken skal være innkalt til møtet.

– I kommunen hadde vi i tillegg et møte i går kveld, og vi skal ha et nytt beredskapsmøte klokka 15, sier Bergheim.

Flere kommuner både på Romerike og i flere andre steder i Viken har varslet nye beredskaps- og krisemøter denne uken.

Trenden i Viken fylke er dermed stigende, med 275 nye smittetilfeller det siste døgnet. Også antall sykehusinnleggelser er på vei opp i regionen.

193 av koronapasientene er nå innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst. Det er 16 flere enn dagen før. Ikke siden 7. april i fjor har det vært flere innlagte i helseregionen. Da var tallet 213.

Lørenskog-ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) bekrefter at de er blant dem som skal delta i møtet. Lørdag var det registrert 49 smittetilfeller i kommunen det siste døgnet, som er ny rekord.

I Asker og Bærum er det registrert 17 nye smittetilfeller i Asker, mens 21 er registrert i Bærum. I Drammen er det registrert 54 personer med koronasmitte, og i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden totalt 50 nye tilfeller.

(©NTB)

Flere nyheter: