reklame for Sheiken Bowling
Menu
Teis Qvale
Teis Qvale er smittevernlege i Haugesund kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB

– Alle kommer til å bli smittet

Omikronvarianten av covid-19 er ekstremt smittsom og før eller siden blir alle smittet. - Derfor må du vaksinere deg, sier smittevernlege Teis Qvale i Haugesund.

Av Egil M Solberg | 06.01.2022 22:35:50

Koronapandemi: De fleste som nå blir innlagt på sykehusene med koronaviruset er relativt unge friske mennesker som er uvaksinerte.

Det er bare en liten andel av befolkingen som nå er uvaksinert, likevel utgjør denne gruppen innbyggere mellom 60 og 70 prosent av de innlagte på sykehusene.

– Du trenger ikke være rakettforsker for å forstå hvilken risiko du nå løper om du ikke vaksinerer deg, sier smittevernlegen.

Han opplyser som med forkjølelse og influensa, blir alle smittet før eller siden og det kommer også til å skje med covid-19.

– Da kan du velge mellom å bli syk med eller uten beskyttelsen vaksinen gir, sier Qvale.

Vaksinen begrenser også videre smitte, slik at du ved å vaksinere deg også er med på å beskytte venner, familie og andre du er glad i.

– Uvaksinerte påfører også sykehusene med en stor belasting hvor kreftbehandling og annet må utsettes. Dette er et farlig virus. Derfor ber jeg folk ta til vettet og vaksinere seg, sier Qvale.

Høyt tempo på vaksineringen

Denne og neste uke vaksinerer kommunen hele 7000 personer og slik fortsetter det frem til midten av februar.

– Neste uke åpnes det også for vaksinering på noen apoteker i kommunen, opplyser Qvale.

Da er det Apotek1 Amanda, Vitus i Haraldsgata og Boots Apotek på Kvalasenteret som vil tilby vaksinering.

– Her er det bare Moderna vaksinen som tilbys på grunn av holdbarheten til vaksinene, forklarer Qvale til Radio Haugaland.

Flere nyheter: