Menu
Martin Ødegaard og resten av det norske landslaget skal spille sine Ullevaal-kamper for tomme seter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Alle høstens landskamper på Ullevaal spilles for tomme tribuner

Tirsdag bekreftet Norges Fotballforbund (NFF) at Norge – Serbia og resten av høstens hjemmekamper spilles for tomme tribuner, på grunn av koronasituasjonen.

Av NTB | 29.09.2020 16:23:01

Sport: Det kommer vel neppe som noen overraskelse, men publikum slipper ikke inn på Ullevaal verken mot Serbia (8. oktober), Romania (11. oktober), Nord-Irland (14. oktober) eller andre kamper denne høsten.

Belgias fotballforbund opplyser tirsdag at Uefa har avslått forbundets forslag om å slippe inn 11.000 tilskuere på landskampen mot Elfenbenskysten 8. oktober. Planen var godkjent av belgiske myndigheter etter samarbeid om en streng smittevernprotokoll.

– Dessverre mener Uefa at det er for tidlig å iverksette denne protokollen for å slippe inn tilskuere. Kampen spilles derfor med tomme tribuner, heter det i en uttalelse fra forbundet.

Uefa testet forrige uke ut en smittevernprotokoll for publikum da 15.180 tilskuere fikk overvære den europeiske supercupen mellom Bayern München og Sevilla i Budapest. Forbundet varslet at det ville evaluere eksperimentet og denne uken fatte en avgjørelse om hvorvidt publikum kan tillates i internasjonale klubbkamper og landskamper.

Uefa har ennå ikke offentliggjort sin avgjørelse, men den later til å være kommunisert til medlemsforbundene.

– Dette betyr at ingen trenger å ta kontakt med Ticketmaster eller NFF for å få pengene tilbakebetalt, skriver forbundet på sine nettsider.

Vinner Norge kampen mot Serbia, venter en «finale» om EM-billett mot Skottland eller Israel 12. november. Også den kampen er lagt til Ullevaal stadion og vil eventuelt spilles uten tilskuere.

Belgias fotballpresident Peter Bossaert sier at det europeiske fotballforbundets nei til publikum på kamper i oktober gjelder alle internasjonale kamper.

NFF opplyser at alle som har kjøpt billetter til Serbia-kampen, eller har sesonghefter, vil få pengene tilbake.

(©NTB)

Flere nyheter: