Menu
Flere av de evakuerte etter leirskredet i Gjerdrum bor på Olavsgaard hotell i Lillestrøm. Foto: Lise Åserud / NTB

Alle Gjerdrum-evakuerte testet negativt etter smitte på Olavsgaard Hotel

Flere av de evakuerte etter leirskredet i Gjerdrum måtte tirsdag hurtigteste seg for koronasmitte da en beboer på Olavsgaard Hotel fikk påvist covid-19.

Av NTB | 06.01.2021 00:08:01

Ulykker og naturkatastrofer: En rekke av de evakuerte etter skredet på Ask i Gjerdrum bor på dette hotellet.

Sent tirsdag kveld var det klart at alle 440 hurtigtester var negative, melder NRK. Alle hurtigtestene ble gjennomført og analysert på fem timer, skriver VG.

– Det er beboere, ansatte både ved hotellet og i kommunen, de frivillige og politifolk som nå er testet. Og alle er negative, forteller ordfører Jørgen Vik i Lillestrøm kommune til avisen.

Det var Romerikes Blad som først meldte at det var oppdaget et smittetilfelle på hotellet. Flere av de evakuerte etter leirskredet ble bedt om å holde seg på rommene sine.

– Det er svært beklagelig at dette skjer nå. Det er jo en ekstra belastning på dem som allerede har mistet hjemmene sine i kvikkleireskredet, sa Vik tidligere tirsdag.

– Dette oppleves som en ny krise, men vi har nesten ventet på at det skulle skje, sier mannen i familien.

Han hadde fått beskjed om at alle beboerne ville bli oppsøkt på rommene sine fra klokka 17 tirsdag for hurtigtesting.

Olavsgaard Hotel har blitt brukt som evakueringssenter etter skredkatastrofen i Gjerdrum forrige onsdag. 1.000 personer er evakuert, og flere av dem bor altså på hotellet. Sju personer omkom i leirskredet og tre er savnet.

– Mange av de evakuerte etter skredet i Gjerdrum bor i dag på hotell eller tett sammen med andre hos familie og venner. De vil ikke like lett å kunne opprettholde anbefalingene fra helsemyndighetene om ingen besøk og sosial distanse, skriver Huitfeldt.

Høie har ennå ikke besvart spørsmålet.

Romerikes Blad har vært i kontakt med en evakuert familie på to voksne og flere barn som er spredd over flere rom på hotellet.

Mandag sendte Anniken Huitfeldt (A) et skriftlig spørsmål i Stortinget til helseminister Bent Høie (H) om hvorvidt de evakuerte vil bli prioritert i tildeling av koronavaksinen.

(©NTB)

Flere nyheter: