Menu
Regjeringen bestemte i september at Norge skal ta imot 50 flyktninger fra Moria-leiren. Her er et bilde fra en markering ved Stortinget der deltakerne krevde at Norge skulle ta imot enda flere. Foto: Terje Pedersen / NTB

Alle de 50 Moria-flyktningene er nå plukket ut

Alle de 50 flyktningene fra Moria-leiren i Hellas som Norge har sagt ja til å ta imot, er nå plukket ut, skriver Vårt Land.

Av NTB | 17.12.2020 13:38:22

Politikk: Flyktningene kommer til Norge i januar og februar neste år, opplyser assisterende kommunikasjonsdirektør Håkon Fenstad i UDI til Vårt Land.

I forrige uke skrev VG at de første 30 flyktningene hadde blitt plukket ut. Nå er det altså klart at alle de 50 flyktningene Norge skal ta imot fra Moria-leiren på den greske øya Lesvos, er plukket ut.

– Det kommer både store og små syriske familier. Det er snakk om foreldre med barn, så ingen besteforeldre er inkludert for eksempel, sier Fenstad.

Flyktningene må kunne dokumentere eller sannsynliggjøre at de er syriske statsborgere. De må også være en del av en familie med mindreårige barn.

UDI fikk 9. september instruks om å starte arbeidet med å relokalisere flyktninger fra Hellas til Norge. Dette var samme dag som storbrannen på Lesvos, der hele Moria-leiren brant ned. Alle leirens rundt 7.500 beboere har siden blitt huset i en provisorisk leir.

(©NTB)

Flere nyheter: