reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Regjeringen bestemte i september at Norge skal ta imot 50 flyktninger fra Moria-leiren. Her er et bilde fra en markering ved Stortinget der deltakerne krevde at Norge skulle ta imot enda flere. Foto: Terje Pedersen / NTB

Alle de 50 Moria-flyktningene er klare

Alle de 50 flyktningene fra Moria-leiren i Hellas som Norge har sagt ja til å ta imot, er nå plukket ut.

Av NTB | 17.12.2020 13:53:21

Politikk: – Nå har vi endelig mottatt 50 navn på flyktningene som Hellas har plukket ut for flytting fra Moria-leiren til Norge. Dette håper jeg betyr at vi kan ønske dem alle velkommen til Norge om ikke altfor lenge, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til NTB.

– Forholdene i leiren er krevende, og det å få hentet ut disse familiene er høyt prioritert fra norsk side. Greske myndigheter har nå fått fortgang i prosessen. Det har tatt tid, og pandemien har forsinket uttaket ytterligere, sier KrF-lederen.

Det var Vårt Land som først meldte at navnene på de 50 er klare. Flyktningene kommer til Norge i januar og februar neste år, opplyser assisterende kommunikasjonsdirektør Håkon Fenstad i UDI til avisen.

– Det kommer både store og små syriske familier. Det er snakk om foreldre med barn, så ingen besteforeldre er inkludert for eksempel, sier han.

Flyktningene må kunne dokumentere eller sannsynliggjøre at de er syriske statsborgere. De må også være en del av en familie med mindreårige barn.

– Dette er barnefamilier som kommer fra en svært sårbar situasjon. Det er svært gledelig at de nå endelig er et steg nærmere å komme til Norge, sier Venstre-leder Guri Melby til NTB.

UDI fikk 9. september instruks om å starte arbeidet med å relokalisere flyktninger fra Hellas til Norge. Dette var samme dag som storbrannen på Lesvos, der hele Moria-leiren brant ned. Alle leirens rundt 7.500 beboere har siden blitt huset i en provisorisk leir.

(©NTB)

Flere nyheter: