Menu
Kleven Verft i Ulsteinvik i Møre og Romsdal. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Alle ansatte ved Kleven Verft er sagt opp

De ansatte ved konkursrammede Kleven Verft i Ulsteinvik i Møre og Romsdal er sagt opp, men selskapet jobber videre med å skaffe nye eiere.

Av NTB | 07.07.2020 13:47:50

Økonomi og næringsliv: De ansatte fikk beskjed om de rutinemessige oppsigelsene på et allmøte tirsdag, skriver Sunnmørsposten.

– Vi har hatt informasjonsmøte i dag der vi har orientert om at vi jobber for videre virksomhet ved verftet. De ansatte er samtidig orientert om at alle er formelt oppsagt, men at dette bare er ren rutine, sier bostyrer Bjørn Åge Hamre.

Han understreker at det ikke er noen dramatikk i dette.

– Dersom vi får nye eiere, vil mange ansatte få tilbud om ny jobb. Hvor mange det blir, vet vi ikke, sier han.

– Det er ikke noe kjekk beskjed å få. Vi har ikke fått noe info om neste steg, og folk vet ikke om de skal fortsette i jobben eller om de skal være hjemme i morgen, sier han.

Det er for lite informasjon om hva som skjer videre, mener Høydalsvik.

– Folk tok det med fatning i begynnelsen, men nå som alle får beskjed om oppsigelser, er det tyngre. Vi kan bare vente og se, men det er jo ventetiden som er verst for folk, sier han.

Det kroatiske industrikonsernet DIV Group kjøpte Kleven Verft av Hurtigruten i mars i år, men er altså nå konkurs. Konkursbegjæringen omfatter også datterselskapene Kleven Maritime Contracting AS og Kleven Maritime Technology AS.

Rundt 400 ansatte berøres av konkursen, ifølge Sunnmørsposten.

Blant de ansatte er det trykket stemning tirsdag, sier hovedtillitsvalgt Olav Høydalsvik i Fellesforbundet på Kleven Verft til NTB.

Kleven verft har to prosjekter i arbeid. Et fiskefartøy forlenges og moderniseres og et forsyningsskip skal ferdigstilles. Det er foreløpig uklart om de ansatte skal møte på jobb som normalt onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: