fbpx
Menu
Riyad Mahrez og Algerie er klare for semifinale i afrikamesterskapet. Her fra en tidligere kamp mot Guinea. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB scanpix

Algerie til semifinale i afrikamesterskapet

Algerie slo Elfenbenskysten 4-3 i straffesparkkonkurranse i kvartfinalen i afrikamesterskapet torsdag. Riyad Mahrez og co. er dermed klare for semifinale.

Av NTB | 11.07.2019 21:05:11

Sport: Der møter de Nigeria, som jakter sin første seier i mesterskapet siden 2013. Algerie har ikke gått til topps i turneringen siden 1990.

Algerie tok ledelsen i første omgang, før de brente en straffe. Så assisterte Wilfried Zaha da Elfenbenskysten utlignet til 1-1. Etter målløse ekstraomganger gikk det til straffer. Der bommet Wilfried Bony og Serey Dié på ivorianernes tredje og femte straffe, og Algerie vant 4-3.

Elfenbenskysten åpnet kvartfinalen best, og kun en god redning og stolpen hindret Max Gradels skudd etter seks minutter i å gå i mål. Snaue ti minutter senere var Manchester City-stjernen Riyad Mahrez nær ved å sende Algerie i føringen, men avslutningen var for dårlig.

Umiddelbart etter hvilen kunne Bagdad Bounedjah ha doblet Algeries ledelse på straffespark, men spissen hamret ballen i tverrliggeren.

Snaue kvarteret senere vant ivorianske Wilfried Zaha med seg ballen fra egen banehalvdel. Crystal Palace-angriperen spilte til Jonathan Kodjia, som skar inn fra høyre og fyrte av med venstrefoten. Markkryperen gikk via Algerie-keeperen og i mål. Det var Algeries første mål imot i årets afrikamesterskap.

Med 1-1 gikk kampen til ekstraomganger. Begge lag skapte flere farligheter, og Algerie-innbytter Islam Slimani var veldig nær å bli matchvinner med en heading etter 113 minutter. Leicester-angriperen måtte derimot se den ivorianske keeperen varte opp med en klasseredning.

På overtid av overtiden var Algerie nære på igjen, men frisparket fra Andy Delort skrudde centimeter utenfor. Dermed ble det straffesparkkonkurranse, hvor Algerie seiret.

Madagaskar, som har overrasket mange i afrikamesterskapet, måtte framover på banen. Det ville seg ikke for øynasjonen, og åtte minutter etter den første scoringen lå ballen i nettet igjen. Denne gang reddet Madagaskar-keeperen et skudd, men Youssef Msakni snappet returen og fikset 2-0.

To minutter på overtid scoret Naïm Sliti 3-0 på en nydelig chip etter en god tunisisk kontring. Tunisia møter dermed Senegal i den andre semifinalen, som spilles søndag.

Minutter senere havnet en lang crosser hos Algeries Ramy Bensebaini på venstresiden. Han slo 45 grader ut til Sofiane Feghouli, som banket inn 1-0.

Senere torsdag spilte sensasjonslaget Madagaskar kvartfinale mot Tunisia. Etter en målløs første omgang der Tunisia var nærmest ledelse, ble det mer fart seks minutter etter hvilen. Fra utsiden av sekstenmeteren skjøt Ferjani Sassi mot det høyre hjørnet, men ballen traff rumpa til en madagasser og skiftet retning fullstendig. Med keeperen utspilt gikk ballen i det venstre hjørnet til 1-0.

(©NTB)

Flere nyheter: