Menu
FOTO: Privat / Tipser

Alexandra (27) ble svindlet av taxisjåfør

Alexandra Woll (27) fra Haugesund ble svindlet for nærmere 2 000 kroner. Nå vil hun advare andre som skal til Gdansk.

Av Daniel DeNiazi | 22.10.2019 06:55:45

GDANSK: Etter å ha hatt en hyggelig kveld på restaurant med sine kolleger under en personaltur i Gdansk, valgte Alexandra Woll å ta en drosje tilbake til hotellet for å treffe andre kolleger. Da hun satt seg i taxien, som er fem minutter fra restauranten stusset hun over kjøregodtgjørelsen hun ble bedt om å betale. 

For turen fikk hun beskjed om at det ville koste henne mellom 15 og 20 zl, som tilsvarer rundt 40 norske kroner, men det skulle senere vise seg at turen ble dyrere enn det hun hadde sett for seg.  I stedet ble hun tvunget til å betale 85 zl, som tilsvarer 200 kroner.

– Jeg begynte litt å lure på prisen, og spurte deretter drosjesjåføren om det var litt for mye, men da ble han veldig sint, forteller Woll. 

Sjåføren valgte deretter å aktivere sentrallåsen i taxien, mens hennes to andre kolleger prøvde iherdig å få opp døren. 

– Jeg ble veldig redd, og jeg så at sjåføren ble enda mer sint for hvert spørsmål jeg spurte. Jeg ga bankkortet mitt til sjåføren, og sa jeg godtok å betale 200 kroner for turen. 

Alexandra fra Haugesund ble svindlet for 2000 kroner av en taxisjåfør i Gdansk. Foto: Privat

Woll gikk deretter så inn på kontoen for å sjekke saldoen da hun kom ut av taxien:

– Da jeg så hvor mye jeg hadde igjen, ble jeg ganske sint. Sjåføren hadde trekt 2 000 kroner fra kontoen min.  

Det førte til at Woll ba om å få overvåkningsmaterialet fra hotellet, hvor hun kunne se videoen av hendelsen. De ansatte ved hotellet hjalp Woll med å legge frem bevismaterialet for politiet, og det ble opprettet sak bare noen timer etter. 

Sammen med en kollega og en tolk, tok de turen til politihuset for å avgi sin forklaring.

– Ventetiden var i noen timer, og avhøret tok over to timer med tolk tilstede. Det følte betryggende når politiet tok det seriøst, men samtidig skummelt. Det var en ekkel følelse.  

Etter at politiet mottok bevismaterialet fra hotellet, skal politiet ha funnet sjåføren og taxien. Det viser seg at sjåføren skal ha vært tiltalt og dømt i flere svindelsaker tidligere.

Flere nyheter: