Menu
Alexander Steen Olsen leder klart etter første omgang i junior-VM i storslalåm i Canada. Foto: Javad Parsa / NTB

Alexander Steen Olsen leder junior-VM i storslalåm

Det var strålende norsk kjøring i første omgang i junior-VM storslalåm i Canada, med tre mann blant de fire første. Alexander Steen Olsen leder klart.

Av NTB | 08.03.2022 19:29:39

Sport: De norske har vært beskjedne i plasseringene så langt i junior-VM alpint i Panorama, men på mesterskapets nest siste dag var det teknikernes tur, og de norske satte standarden umiddelbart.

Med startnummer 1 kjørte Olsen inn til en tid ingen var i nærheten av å tukte. Filippo Della Vite fra Italia kom nærmest, men han er 0,69 sekund bak før finaleomgangen senere tirsdag.

Oscar Zimmer kjørte inn til tredjeplass (0,75 bak) og Christian Oliveira Søvik til fjerdeplass (0,90). Dermed ligger det til rette for mesterskapets første norske medaljer.

Oscar Andreas Sandvik (1,19) bak er også blant de ti beste etter første omgang, fra sent startnummer (31). Eirik Hystad Solberg (1,26) er femte beste nordmann på delt 12.-plass.

Like bra gikk det ikke i kvinnenes slalåm. Der er Pernille Dyrstad Lydersen beste norske på 26.-plass, 3,12 sekund bak den kroatiske lederen Zrinka Ljutic. Anine Thoresen er nummer 28, mens Cathinka Lunder og Carmen Sofie Nielssen kjørte ut.

(©NTB)