Menu
Alexander Steen Olsen, her fra fjorårets NM i alpint, tok onsdag gull også i slalåm under junior-VM i Canada. Foto: Oppdal Alpin / Norges Skiforbund / NTB

Alexander Steen Olsen i Henrik Kristoffersens skispor – dobbelt gull i junior-VM

Alexander Steen Olsen reiser hjem fra junior-VM alpint i Canada med to gull. Dagen etter at han vant storslalåm utklasset han konkurrentene i slalåm.

Av NTB | 09.03.2022 21:10:24

Sport: – Dette var virkelig moro, og en stor lettelse. Foran VM håpet jeg på topplasseringer, men trodde storslalåmen ble for vanskelig. Endelig satt det skikkelig, sa vinneren i en uttalelse til NTB.

Han ble hyllet av Atle Lie McGrath, som samme kveld tok sin første verdenscupseier i storslalåm.

– Det er veldig imponerende med to gull, sa han.

– Alexander har levert en fantastisk prestasjon. Det er ikke mange utøvere som har klart en dobbeltseier i junior-VM, og det er bare å gratulere, samstemte sportssjef Claus Johan Ryste.

20-åringen fra Kjelsås kopierte Henrik Kristoffersen, som vant dobbelt i junior-VM på Hafjell i 2015.

I stedet kjørte han som 30. startende i omgangen ypperlig gjennom hele den oppkjørte løypa og økte til svensken hele tiden. 29 hundredeler ved første mellomtid ble til 68 ved neste, og i mål var nordmannen vinner med en margin på 1,01 sekund. Det er utklassing.

– Etter seieren i går hadde jeg oppnådd det jeg kom hit for. Jeg kunne slappe av og gjøre mitt beste. Det er helt utrolig at jeg vant igjen, sa Olsen i intervju med arrangøren.

– Man må alltid gi alt i et mesterskap. Heldigvis tok jeg med hele veien ned uten noen store feil. Jeg er veldig fornøyd med kjøringen, sa han.

Tyske Linus Witte på bronseplass var slått med 1,14 sekund.

Olsen hadde tredje beste omgangstid i finalen. Eirik Hystad Solberg var en av de to som kjørte raskere. Han kjørte seg opp fra 12.- til 6.-plass.

Onsdag ledet Swartz i mål da Olsen startet som nummer sju. Nordmannen lå bak svenskens passeringstider underveis i løypa, men var sju hundredeler foran i mål. I finalen var det klasseforskjell mellom de to.

Oscar Andreas Sandvik endte på 27.-plass, mens Christian Oliveira Søvik kjørte ut i finaleomgangen etter 16.-plass i den første. Oscar Zimmer kjørte ut i første omgang.

For Alexander Steen Olsen venter europacupfinale i Andorra før han takket være VM-gullene får kjøre verdenscupfinalen både i slalåm og storslalåm.

– Det ser jeg fram til, sa han.

Olsen ledet etter første omgang begge dager, men onsdag hadde han bare sju hundredels sekund til gode på svenske Fabian Ax Swartz. Da svensken kjørte inn til ledertid i finaleomgangen, virket det som nordmannen hadde en stor oppgave foran seg.

Han sa at han ikke tenkte på å sikre i finalen, men satset alt.

Tirsdag gjorde Olsen mye av jobben i første omgang da han la nærmeste rival 0,69 sekund bak seg. Da dro han fordel av at han startet først av alle. Det ble stadig vanskeligere forhold i finaleomgangen, men seiersmarginen ble seks tidels sekund etter at han hadde sjuende beste tid i finalen.

(©NTB)

Flere nyheter: