Menu
Alexander Steen Olsen ble juniorverdensmester i storslalåm i Canada. Foto: Javad Parsa / NTB

Alexander Steen Olsen ble juniorverdensmester: – Utrolig digg!

Alexander Steen Olsen var suveren i første omgang og forsvarte ledelsen på vei mot gull i storslalåm under junior-VM alpint i Canada.

Av NTB | 08.03.2022 23:44:34

Sport: Under vanskelige forhold kjørte han ned til sjuende beste tid i finaleomgangen og seiret seks tideler foran italienske Filippo Della Vite, som tok innpå ni hundredeler.

– Utrolig digg med gull. Dette er det beste jeg har gjort noen gang i storslalåm. I første omgang hadde jeg startnummer 1, og den posisjonen klarte jeg å utnytte. I finalen holdt jeg bra fart, og det var fantastisk å komme inn til seier. Dette var utrolig moro, sier Olsen i en uttalelse til NTB.

Med triumfen sikret han plass i verdenscupfinalen i storslalåm i Courchevel/Meribel neste uke.

Bronsen gikk til østerrikske Lukas Passrugger, som var første startende i finalen etter 30.-plass i første omgang. Han kjørte seg opp på pallen da han med en margin på 73 hundredeler leverte beste omgangstid.

Dermed glapp medaljen så vidt for norske Oscar Zimmer, som var på tredjeplass etter den første omgangen. Niende beste omgangstid i finalen sendte ham ned til fjerdeplass, 12 hundredeler bak Passrugger.

De norske hadde vært beskjedne i plasseringene så langt i junior-VM alpint i Panorama, men på mesterskapets nest siste dag var det teknikernes tur, og de norske satte standarden umiddelbart.

Zimmer var på tredje- og Christian Oliveira Søvik på fjerdeplass. Søvik fikk det tungt i finalen og endte på 10.-plass etter å ha notert 16. beste omgangstid.

Oscar Andreas Sandvik kjørte ut i finaleomgangen etter å ha kjørt ned til delt 9.-plass fra sent startnummer (31) i første omgang. Eirik Hystad Solberg endte på 14.-plass. Etter første omgang var han femte beste nordmann på delt 12.-plass.

Ljutic vant 84 hundredeler foran tyske Emma Aicher, mens bronsen gikk til svenske Moa Boström Mussener.

Anine Thoresen kjørte ut i finaleomgangen etter 28.-plass i den første, mens Cathinka Lunder og Carmen Sofie Nielssen kjørte ut i første omgang.

Onsdag er det slalåm for menn og storslalåm for kvinner.

Med startnummer 1 kjørte Olsen inn til en tid ingen var i nærheten av å tukte. Etter første omgang var det tre norske blant de fire beste. Italienske Della Vite på 2.-plass var alene om å splitte dem, men han var 0,69 sekund bak lederen.

Like bra gikk det ikke i kvinnenes slalåm. Pernille Dyrstad Lydersen på 23.-plass var eneste norske som fikk plassering da kroatiske Zrinka Ljutic tok en overlegen seier.

(©NTB)