Menu
Alexander Sørloth etter VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Gibraltar på Ullevaal stadion. Foto: Lise Åserud / NTB

Alexander Sørloth mister landskampene mot Tyrkia og Montenegro med skade

Den norske landslagsspissen Alexander Sørloth går glipp av landskampene mot Tyrkia og Montenegro, bekrefter landslagssjef Ståle Solbakken.

Av NTB | 25.09.2021 11:37:49

Sport: Sørloth haltet av banen da Real Sociedad vant 3-2 borte mot Granada torsdag. Ifølge TV 2 er det ikke snakk om en alvorlig skade, men likevel nok til at han ikke rekker landskampene i oktober.

Norge møter Tyrkia 8. oktober og Montenegro 11. oktober.

Landslagssjef Ståle Solbakken bekrefter i en SMS til NTB at Sørloth ikke rekker kampene.

– Det er ikke noe mer å kommentere annet enn at vi mister en god spiller som i min tid har prestert godt. Det gir andre muligheter, skriver Solbakken til NTB.

Sørloth meldte i sommer overgang til Real Sociedad på lån fra Leipzig i Tyskland.

Bortekampen mot Tyrkia er en skjebnekamp for det norske landslaget i kampen om en plass i VM i Qatar. Norge er på 2.-plass i gruppa med samme poengsum (13) som Nederland. Tyrkia følger på tredjeplass to poeng bak.

Solbakken presenterer troppen til kampene på en pressekonferanse tirsdag. Da blir ikke Sørloth ett av navnene som leses opp, og det er også spørsmålstegn knyttet til midtbanemannen Sander Berge.

Berge sliter med en lårskade og var ikke med i Sheffield Uniteds kamptropp mot Derby lørdag. Han har slitt med skader og sykdom i lengre tid og har ikke spilt for Norge siden oktober i fjor.

Det er imidlertid håp om at Berge snart er klar igjen.

– Vi følger med på Sander, og vi er ikke sikre på om han er klar for neste kamp. Vi jobber med ham i morgen, og så får vi se, sa Sheffield United-trener Slavisa Jokanovic torsdag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: