Menu
Ålesund opplever for tiden det ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) kaller en tredje smittebølge. Foto: Paul Kleiven / NTB

Ålesund, Sula og Giske forbyr arrangementer og skjenking

En smitteoppblomstring gjør at Ålesund, Sula og Giske forbyr arrangementer og stenger ølkranene fra natt til tirsdag.

Av NTB | 26.04.2021 16:04:25

Medisin og helse: I tillegg må treningssentre, svømmeanlegg og andre kultur- og underholdningssteder stenge. Tiltakene gjelder fram til 10. mai.

– Vi har opplevd en oppblomstring og den mest alvorlige situasjonen som vi har hatt hittil i pandemien, sa Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) da nye tiltak ble lagt fram mandag ettermiddag.

Det blir også påbud om hjemmekontor når det er praktisk mulig. Påbud om munnbind er også innført.

Undervisningen på universitet, høgskoler og fagskoler skal skje digitale. Lokalene skal være stengt for elever og studenter, men bibliotek og lesesaler kan likevel være åpne.

For arrangementer er det gjort unntak for gravferder, livssynssamlinger, digitale arrangementer med fem personer til stede og treningskamper utendørs i toppfotballen.

Videre frarådes unødvendige reiser, og det bes om å holde to meters avstand til andre. Kjøpesentre bør kun oppsøkes når det er nødvendig.

Siden torsdag har over 40 personer testet positivt for korona i Ålesund. 14 av tilfellene ble registrert søndag.

Organisert idretts- og fritidsaktiviteter for voksne innendørs stanses. Organisert trening for toppidrettsutøvere innendørs er likevel tillatt.

Kommunene anbefaler også maks to gjester på besøk hver dag. Det rådes også om å ha maks ti nærkontakter utenom klassekamerater og arbeidskollegaer i uka.

(©NTB)

Flere nyheter: