reklame for Sheiken Bowling
Menu
Opposisjonslederen Aleksej Navalnyj oppfordret EU fredag til å innføre sanksjoner mot oligarkene som støtter Putin. Her er Navalnyj i retten i Moskva i august 2019. Foto: Aleksandr Zemljanitsjenko / AP / NTB

Aleksej Navalnyj ber om EU-sanksjoner mot Putins rike støttespillere

Opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj ber EU innføre sanksjoner mot de russiske oligarkene som støtter president Vladimir Putin.

Av NTB | 27.11.2020 16:38:01

Kriminalitet og rettsvesen: – Det er liten grunn til å innføre sanksjoner mot oberster og generaler eller andre som ikke reiser så mye, sa Navalnyj da han via video talte til EU-parlamentets utenrikskomité fredag.

Navalnyj er i Tyskland der han fortsatt holder på å komme seg etter å ha blitt forgiftet i Russland i august. EU utstedte i oktober sanksjoner mot flere av Putins støttespillere som følge av forgiftningen. Norge har også sluttet seg til sanksjonene.

Men Navalnyj hevdet fredag at sanksjonene bommer fordi de retter seg mot russiske offentlig tjenestepersoner og forsvarsfolk. Opposisjonslederen mener et bedre virkemiddel hadde vært sanksjoner mot de mektige oligarkene som støtter Putin og som har finansielle forbindelser med EU-land.

(©NTB)

Flere nyheter: