Menu
Aleksander Aamodt Kilde i aksjon i Die Streif. Foto: Giovanni Auletta / AP / NTB

Aleksander Aamodt Kilde herjet i Kitzbühel – mot sesongens sjette verdenscupseier

Eventyrsesongen for alpinist Aleksander Aamodt Kilde fortsetter. Fredag ligger han an til sin første seier i den legendariske utforløypa Die Streif i Kitzbühel.

Av NTB | 21.01.2022 12:36:08

Sport: Med startnummer 11 feide Kilde all tvil til side. Han er 42 hundredels sekund foran den franske superveteranen Johan Clarey, som i alder av 41 år imponerte stort. Han startet seks plasseringer etter Kilde.

Østerrikes hjemmehåp Matthias Mayer ligger på tredjeplass. Han har 67 hundredeler opp til Kilde. Den suverene verdenscuplederen Marco Odermatt er nummer fire (+0,78 sek. bak).

Heftig snøvær og vind skapte store problemer for arrangørene i forkant. Det førte til at fredagens løype ble kortet ned omkring 150 meter og startet ved det beryktede Mausefalle-hoppet. Det gjorde at kjørerne slapp de verste vindkastene.

Fredag var det fire-fem minusgrader og lett snøvær ved start, men så lettet det. Den blå himmelen viste seg tidvis fram.

Kilde åpnet godt og hadde høyeste fart på toppen. Ved fjerde mellomtid hadde han 1,24 sekunders ledelse til Mayer. I svingende ned mot Hausbergkanten mistet Kilde noe tid, men gjorde ingen feil og kunne nok en gang se grønne tider i målområdet.

Kilde går med det mot sin sjette verdenscupseier på tolv fartsrenn denne sesongen. Til sammen har han tolv triumfer i verdenscupen.

Kjetil Jansrud var siste nordmann som vant utforen i Kitzbühel før årets utgave. Det skjedde i 2015. Før det var det kun to nordmenn som hadde seiret i Die Streif-utforen: Atle Skårdal i 1991 og Lasse Kjus i 2004.

Henrik Røa er andre nordmann i fredagens renn og har startnummer 36.

Kitzbühel-helgen fortsetter med slalåm lørdag før det skal være nok et utforrenn søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: