Menu
Aleksander Aamodt Kilde falt fra en topplassering i super-G i østerrikske Hinterstoder. Feb. 29, 2020. (AP Photo/Marco Trovati)

Aleksander Aamodt Kilde falt i Hinterstoder, Kriechmayr vant

De norske løperne fikk det tøft i en krevende super-G-løype i østerrikske Hinterstoder. Til topps gikk hjemmehåpet Vincent Kriechmayr fra første startnummer.

Av NTB | 29.02.2020 14:01:40

Sport: Aleksander Aamodt Kilde så ut til å være på vei mot noe stort etter en knallsterk åpning fra startnummer sju. På første passering var 27-åringen hele 0,46 sekunder foran Kriechmayr.

Men så gikk det galt. Kilde havnet på innerski og hadde ingen mulighet til å redde seg inn.

– Jeg går på, og plutselig er skia borte og jeg ligger i snøen. Det skjer uten at jeg rekker å tenke. Det er skummelt å tryne sånn. Plutselig går kneet eller leggen, sa Kilde til TV 2 etter fallet.

Kilde kom fra verdenscupseier i super-G i Saalbach-Hinterglemm for fjorten dager siden. Til tross for fallet beholder han ledelsen i super-G-cupen, men viktige poeng i kampen om sammenlagtseieren gikk tapt.

I målområdet fortvilte Kjetil Jansrud etter fallet. Han var først ute av nordmennene med startnummer tre. Vinstra-kjøreren fikk en tidlig rotasjon som medførte en kraftig oppbremsing. Dermed var rennet ødelagt omtrent før det hadde startet.

Jansrud havnet 1,15 sekunder bak Kriechmayr, noe som holdt til en 6.-plass.

Etter en knallsterk avslutning kom han til mål på tiden 1.33,08. Han vant 0,05 sekunder foran sveitsiske Mauro Caviezel og 0,08 sekunder foran landsmann Matthias Mayer.

Henrik Kristoffersen benyttet anledningen til å bli kjent med bakken før søndagens kombinasjon. For første gang i verdenscupen stilte 25-åringen til start i super G. Men noen plass i toppen ble det som ventet ikke. Kristoffersen havnet på 22.-plass, 3,48 sekunder bak vinneren

Søndag venter kombinasjonsrennet som ble utsatt grunnet dårlig vært fredag. Det var stormen «Bianca» som har skapte trøbbel. Den slo til i Salzburg-området torsdag. Vind, regn og store mengder nysnø rammet også Hinterstoder.

En lang og fartsfylt trasé satte den ene løperen etter den andre på prøve. Den som taklet forholdene best var hjemmehåpet Vincent Kriechmayr. Han valgte å starte først av samtlige.

(©NTB)

Flere nyheter: