Menu
Den franske ligaforeningen har bestemt seg for å sende Haitam Aleesami og Amiens ned en divisjon, mens Kylian Mbappé og PSG er kåret til seriemester. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix

Aleesamis klubb vurderer rettslige skritt etter «urettferdig» nedrykk

Amiens vurderer sine rettslige muligheter som følge av beslutningen som sender klubben ned til nivå to i fransk fotball.

Av NTB | 01.05.2020 15:47:34

Sport: Den franske ligaen valgte torsdag å avslutte sesongen med den nåværende stillingen som sluttabell. Dermed er Paris Saint-Germain seriemester, mens Amiens med Haitam Aleesami og Toulouse med Ruben Gabrielsen rykker ned fra Ligue 1.

Det gjensto i utgangspunktet ti serierunder i ligaen, og Amiens er alt annet enn fornøyd med skrivebords-nedrykket klubben ble påført.

– Umiddelbart føler jeg at dette er urettferdig fordi Amiens ikke får muligheten til å kjempe til siste slutt om å holde seg i Ligue 1. Det var fortsatt 30 poeng å spille for, sier klubbpresident Bernard Joannin.

– Sportslig likestilling er ikke blitt respektert her, jeg synes beslutningen er urettferdig, og jobben min er å forsvare Amiens, fortsetter han.

– Dette er mangel på menneskelighet og rettferdighet fra fotballigaen. I basketball og rugby rykket ingen lag ned. Vi forbeholder oss retten til å ta saken videre slik at det kan ende på en rettferdig måte.

Amiens-presidenten foreslår samtidig en utvidelse av ligaen til 22 lag, slik at Amiens og Toulouse beholder sine plasser, mens Lorient og Lens rykker opp til Ligue 1.

Joannin sier at han respekterer avgjørelsen om å avslutte sesongen av helsemessige årsaker, men han synes ikke det er riktig at lag rykker ned en divisjon som følge av fotballstansen.

(©NTB)

Flere nyheter: