Menu
Carlos Alcaraz er klar for finale i US Open mot Casper Ruud. Foto: Charles Krupa/ AP/ NTB.

Alcaraz innfridde i semifinalen – møter Ruud i US Open-finalen

Det spanske stjerneskuddet Carlos Alcaraz (19) slo Frances Tiafoe (24) i den andre semifinalen i US Open. Dermed venter en drømmeduell mot Casper Ruud søndag.

Av NTB | 10.09.2022 06:00:49

Sport: Alcaraz måtte slite mot amerikaneren Tiafoe, men sikret til slutt finalebilletten med settsifrene 6–7 (6-8), 6-3, 6-1, 6–7 (5-7), 6–3 etter over fire timers spill. 19-åringen er med det klar for sin første finale i US Open.

Semifinaleseieren gjør at vinneren av søndagens finale mellom Alcaraz og Ruud vil innta posisjonen som verdensener når ATP-rankingen oppdateres neste uke.

– Han fortjener å være i finalen. han har allerede spilt en Grand Slam-finale (Roland-Garros i sommer), dette blir min første, sa Alcaraz til ESPN etter kampen.

Ruud er på sin side full av lovord om motstanderen.

– Carlos har hatt et helt ekstremt år, og han har tatt nye steg hele veien. Han er en veldig uredd og aggressiv spiller, sa Ruud til NTB etter semifinaletriumfen fredag.

– Nå blir det ikke finale mot en som har vunnet 21 Grand Slams tidligere. På søndag spiller begge om sin første Grand Slam, så det blir nok litt nerver, fortsatte Snarøya-gutten.

– Ruud er blitt bedre på hardcourt, og han er fysisk sterk., sa McEnroe.

Nordmannen tok seg til finale ved å slå russiske Karen Khatsjanov med sifrene 7–6 (7-5), 6-2, 5-7, 6–2.

Alcaraz og Ruud har møttes ved to tidligere anledninger, senest i finalen i ATP Masters 1000-turneringen i Miami i april. Da var spanjolen sterkest, noe han også var da de to møttes for første gang i Marbella i 2021.

Spanjolen er nummer fire på ATP-rankingen som fortsatt gjelder, mens nordmannen er nummer sju.

Alcaraz har respekt for nordmannen.

Tennislegenden John McEnroe, som er ekspertkommentator på ESPN, mener Alcaraz er favoritt til å vinne finalen, men:

(©NTB)

Flere nyheter: